Selasin iTunesin podcast-valikoimaa ja törmäsin boagworld.comin web design -aiheeseen podcastiin. Kahden(?) englantilaisen herrasmiehen vetämä podcast sivuaa kaikkea mahdollista web designiin liittyvää. Reilun sadan podcastin joukosta löytyy aiheita mm. footerin käytöstä, blogaamisen määrästä ja ties mistä.

Kyseisessä podcastissa spekuloitiin myös, että iPod touchin myötä mobiilisurffaus tulee nyt oikeasti (vihdoin) yleistymään isommassa mittakaavassa. Suomessa tämä tuntuu silti vähän utopistiselta, sillä avoimet wlan-verkot ovat aika harvassa. Joululomalla törmäsin avoimiin verkkoihin vain Parkanon Shellillä ja Tampereen Lempäälän Ideaparkissa. (Shellin verkon nimi oli 'default' ja verkkojen kyllä soisi olevan defaulttina muissakin paikoissa :P )

Facebook on tehnyt palvelustaan normiversion lisäksi ainakin mobiiliversion ja iPhone-version, johon käyttäjä ohjataan jos alustana on iPhone tai iPod touch. Tätä voisi helposti soveltaa monessa muussakin palvelussa.

Ps. Seth Godin jaksaa kirjoittaa yritysten avoimista wlan-verkoista, mm. täällä ja täällä. Ideana on, että wlan on yritykselle lähes ilmainen, mutta asiakas yllättyy iloisesti saadessaan vähän extraa. Asiakas kertoo kaverille ja lopputuloksena on tuottavampi skenaario kuin jos yritys olisi laskuttanut verkkonsa käytöstä. Ehkä vaikea todistaa, mutta kannatan tätä ideaa silti :)

Kategoriat: web-kehitys ipod wlan