Onko hyviä henkilökohtaisia finanssiohjelmia?
Lifehackerissä listattiin viittä parasta henkilökohtaista finanssiohjelmaa, joista äänestyksen kärjessä on Mint. Mukana on myös Excel-taulukot, joita olen joskus itsekin käyttänyt rahojeni seuraamiseen.
Mintin, Quickenin, Yoodlen ja Buxferin etuna on se, että ne osaavat hakea käyttäjän tiliotteen verkkopankista automaattisesti. Käyttäjän tiliotteesta päätellään suuntaa-antavasti mihin rahaa kuluu. Budjettia on helpompi suunnitella jos tietää käyttävänsä puolet palkasta vaikkapa irtokarkkeihin.
Suomalaisista verkkopankeista ainakaan Nordea ei tarjoa mahdollisuutta ladata omia tilitapahtumiaan CSV:nä tai muussakaan muodossa. Pikaisen googletuksen perusteella muutkaan pankit eivät mainosta tällaista ominaisuutta. Suomalaiset on hyvin saatu käyttämään verkkopankkeja, mutta nyt olisi pikkuhiljaa aika ottaa seuraava askel: antaa ihmisille pääsy omaan dataan ja mahdollistaa kolmansien osapuolien tarjoamat palvelut.
Haluaisin löytää jonkun kevyen finanssiohjelman, jolla voi suunnitella budjettia edes muutaman kuukauden eteenpäin. Tyyliin palkka - vuokra - kulut = ? . Ehkä joku Excel-taulukko olisi tähän paras. Lifehacker tarjoaa muutamaa yksinkertaista budejettitaulukkoa. Joskus olen meinannut koodata oman budjettityökalun, mutta ehkä semmoiseen ei ole nyt aikaa... :)
Kategoriat: elämä web-palvelut
Kysymyksiä tai kommentoitavaa?
Lähetä viesti Twitterissä tai sähköpostilla.
Jaa tämä sivu Twitterissä
3 kommenttia
Oma talous –
Suosittelen Excel-taulukkoa. Siinä on monta hyvää puolta: helppo käyttää, helppo muokata, voi siirttää helposti koneesta koneeseen, ei vanhene jne.
Jukka –
Avasin eilen käyttäjätunnuksen Buxferiin ja tuskailin myös aluksi sitä, ettei Nordean sivuilta saa tapahtumia järkevästi ulos CSV-muodossa. Sitten googlettamalla kuitenkin selvisi, että vaihtamalla tiliotteen toimitusmuodoksi "sähköinen tiliote", ilmaantuu palveluun mahdollisuus ladata tapahtumat Excel-tiedostona. Nordean omasta palvelukuvauksesta tämä ei ilmennyt, kun eivät vaivaudu tarjoamaan esimerkkejä sähköisestä tiliotteesta. Syntyvä Excel on sekin hieman kyseenalainen rivitettyine kuvauskenttineen, mutta paljon parempi vaihtoehto kuin verkkopankin HTML:stä 10 tapahtumaa kerralla kopioiminen. Sitten voi toki miettiä, miksei Nordea itse tarjoaisi jotain Buxferin kaltaista palvelua kuluttaja-asiakkaille, jossa tuloja ja menoja voisi ryhmitellä ja tagittaa. Voisin kuvitella kaiken tällaisen käyttäjäprofiilitiedon nostavan kynnystä vaihtaa pankkia halvimman lainamarginaalin perässä. Toisaalta, Sampo Pankin sotkujen jälkeen osaa arvostaa jo pelkästään sitä, että verkkopankki ylipäätään toimii.
Oiva –
Kokeilin käsintehtyä budejtti-exceliä taas hetken, mutta sen päivittäminen tuppaa jäämään. Viikon kuluttua taulukko on jo aika pahasti epäsynkassa todellisuuden kanssa. Tuo Nordean sähköinen tiliote on ihan uutta ja hämmentävää. Yritin sitä etsiä Nordean sivuilta aikoinaan. Mutta tosiaan, Nordealla ei varmaan ole suuria paineita kehittää palveluaan jos kilpailuvaltiksi riittä se, ettei verkkopankki ole toimimaton java-kikkare.
Kommentit on suljettu.