Lifehackerissä listattiin viittä parasta henkilökohtaista finanssiohjelmaa, joista äänestyksen kärjessä on Mint. Mukana on myös Excel-taulukot, joita olen joskus itsekin käyttänyt rahojeni seuraamiseen.

Mintin, Quickenin, Yoodlen ja Buxferin etuna on se, että ne osaavat hakea käyttäjän tiliotteen verkkopankista automaattisesti. Käyttäjän tiliotteesta päätellään suuntaa-antavasti mihin rahaa kuluu. Budjettia on helpompi suunnitella jos tietää käyttävänsä puolet palkasta vaikkapa irtokarkkeihin.

Suomalaisista verkkopankeista ainakaan Nordea ei tarjoa mahdollisuutta ladata omia tilitapahtumiaan CSV:nä tai muussakaan muodossa. Pikaisen googletuksen perusteella muutkaan pankit eivät mainosta tällaista ominaisuutta. Suomalaiset on hyvin saatu käyttämään verkkopankkeja, mutta nyt olisi pikkuhiljaa aika ottaa seuraava askel: antaa ihmisille pääsy omaan dataan ja mahdollistaa kolmansien osapuolien tarjoamat palvelut.

Haluaisin löytää jonkun kevyen finanssiohjelman, jolla voi suunnitella budjettia edes muutaman kuukauden eteenpäin. Tyyliin palkka - vuokra - kulut = ? . Ehkä joku Excel-taulukko olisi tähän paras. Lifehacker tarjoaa muutamaa yksinkertaista budejettitaulukkoa. Joskus olen meinannut koodata oman budjettityökalun, mutta ehkä semmoiseen ei ole nyt aikaa... :)

Kategoriat: elämä web-palvelut