Nikon julkaisi hiljattain D90-järjestelmäkameran, joka on päivitetty versio D80:stä. Nikonin D80 ja D90 ovat keskitason kameroita, jotka tarjoavat hyvän kompromissin kameran koon ja kuvanlaadun välillä. Seuraaavalla hintatasolla olisi D300 (joka korvasi D200:n) ja entry-levelin vastaava kamera on D60.

Vertasin aikoinaan D80 ja D200:a keskenään ja päädyin kasikymppiseen. Olen ollut erittäin tyytyväinen valintaani. Mutta kannattaisiko D80 vaihtaa uudempaan D90:een? Nopeasti katsottuna merkittävimmät erot ovat nämä:

"Ihan kivoja" uusia ominaisuuksia:

  • Videokuvaus. Tähän asti järjestelmäkamerat ovat aina hävinneet väittelyt siinä vaiheessa kun joku kysyy "...mutta voiko sillä kuvata videoita?". D90:n manuaalitarkenteinen videokuvaus on käytännössä varmaan aika turha, mutta kameralinsseillä toimiva videokamera voisi olla kiva lelu.
  • Parempi kuvanlaatu. Ehkä. D90:ssä on CMOS-kenno, D80:ssä CCD. Kennotyyppien keskinäisestä paremmuudesta ei helpolla ota selvää, mutta jotain osviittaa löytyy CNETistä.
  • Isompi LCD-näyttö. 3 tuumaa (640x480 pikseliä) vs 2,5 tuumaa (320x240).
  • Valmius GPS-palikalle, jonka avulla kuviin voisi liittää karttakoordinaatit. Sinänsä GPS voisi mielestäni olla kameroissa vakiona, mutta parempi näinkin.

Höpöhöpö-ominaisuuksia

  • Live view, eli kuvaa voi kuvatessa katsoa LCD-näytöltä etsimen sijaan. En koe kauhean tarpeelliseksi.
  • Isompi Tiheämpi kenno: 12,3 megapikseliä vs 10,2 megapikseliä. Tässä kokoluokassa muutos ei luultavasti näy missään. D80:stä ei ole pikselit loppuneet vielä ;)

Näillä spekseillä en luultavasti ole vaihtamassa kameraa. Saan D80:llä sellaisia kuvia kuin tahdon. Uutta kameraa ostaessani päätyisin D90:een.

Linkkejä:

Kategoria: kamera