Ipod Touch aiheuttaa tietynlaista avoimien wlan-verkkojen tarkkailua, laitteella kun ei muuten pääse nettiin. Yleensä verkkoja ei vain tahdo löytyä. (Kampissa kuuluu Helsingin kaupungin verkko, ainakin Narinkkatorin laidalla – luxusta.)

Viimeksi etsin verkkoa Helsingin Messukeskuksessa. Paikassa oli yksi avoin verkko, mutta se ei toiminut. Osasyynä voi olla, että messujen näytteilleasettajille kaupataan samassa tilassa maksullista wlania, edulliseen 150 euron hintaan!

Korkeahko hintataso on ilmeisesti karsinut näytteilleasettajia muutenkin. Fillarimessuilla tuntuu olevan vuosi vuodelta vähemmän yrityksiä mukana. Tänä vuonna jäljellä näytti olevan lähinnä isoimpia pyörävalmistajia ja -kauppoja, eikä kauheasti mielenkiintoista nähtävää. Osa kaupoista oli jopa järjestänyt varjomessut samaan aikaan :) . No, tämä lähinnä viestinä tulevaisuuden itselleni: harkitse ennen kuin menet uudestaan.

Olen harkinnut myös oman wlanin kantamista mukana. JoikuSpot -niminen ohjelma muuttaa uudemmat Nokian E-sarjalaiset mobiileiksi wlan-tukiasemiksi. Yhtälöön tarvitaan vain puhelin, jossa on wlan-ominaisuus (esimerkiksi suhteellisen himottava Nokian E51), JoikuSpot ja jokin kiinteä mobiililaajakaista. Tämä yhdistettynä iPodiin voisi olla jo melko pätevä surffausalusta.

Kategoriat: ipod mobiili wlan